Opret custom IP-adresse Print

• 3

I denne artikel vil vi guide dig igennem, hvordan du opretter en brugerdefineret IP-adresse. Det er vigtigt, at du - før du går igang - ejer et domæne. Du kan eksempelvis købe et domæne hos Simply eller GoDaddy.

For at oprette en selvvalgt IP-adresse skal du først have adgang til DNS-administration hos din domæneregistrator.

Du skal nu sætte 2 DNS records op, nemlig en A-record og en SRV-record. Vi bruger her et eksempel hvor du sætter din IP til at være spil.eksempel.dk

Først skal du sætte en A-record op. Nedenfor har vi vist, hvordan en opsætning af en A-record typisk vil se ud, og hvorledes du skal sætte den op.

Type

A

Navn

spil

TTL

600

Værdi

192.168.1.1 (din servers numeriske IP-adresse uden porten)

Bemærk:

TTL (Time-To-Live) kan også stå i form af minutter. Vælg her den korteste tid.

Værdi kan også hedde "Adresse".

Du har nu oprettet en A-record, og det næste trin er at oprette en SRV-record.

Nedenfor har vi vist, hvordan en opsætning af en SRV-record typisk vil se ud, og hvorledes du skal sætte den op.

Type

SRV

Service

Minecraft

Protokol

TCP

Navn

spil

Prioritet

0

Vægt

0

Port

25565

Værdi

spil.eksempel.dk (din servers nye IP-adresse)

Bemærk:

Ved Port skal du indtaste din Minecraft servers port.

Nogle steder hedder det "Navn" i stedet for "Service" og "Protokol", og du skal i tilfælde af det, skrive "_minecraft._tcp".